Krok k ekologičtější logistice: Mölnlycke vyplouvá s oceánským biopalivem

Naše více než 15leté úzké globální partnerství se vyznačuje společným zaměřením na optimalizaci dodavatelského řetězce a snižování emisí skleníkových plynů (GHG) spojených s námořní dopravou. V posledních letech byla tato spolupráce svědkem zvýšeného důrazu na iniciativy v oblasti udržitelnosti, což vyvrcholilo zkoumáním opatření ke snížení dopadu na životní prostředí a vedlo k tomu, že společnost nyní nakupuje oceánská biopaliva.

Náš kolega, Eric de Kesel, COO & EVP Sustainability, Mölnlycke, toto rozhodnutí dále komentuje:

„Jsme odhodláni posouvat naše úsilí o udržitelnost vpřed a pevně věříme, že dokážeme snížit emise při zachování kvality našich obchodních operací. Partnerství se společností Scan Global Logistics na nákup značného množství biopaliva pro naše oceánské zásilky je důležité a přínosné z obchodního, ekonomického a ekologického hlediska, zejména pro naše trasy Asie-Evropa.“

Dosažení rovnováhy: Udržitelná a ekonomická řešení v logistice

Společně si uvědomujeme důležitost nabízení hmatatelných řešení pro řešení problémů souvisejících se změnou klimatu, přičemž naše spolupráce je zakotvena ve vzájemném závazku prosazovat pozitivní změny.

Kim Fischer, Corporate EVP, Global Sales & Corporate Strategic Accounts in Scan Global Logistics, dodává:

„Mölnlycke je pro nás velmi důležitý a náš vztah se datuje více než deset let. Tato iniciativa podtrhuje dynamický a inovativní přístup, který obě společnosti investují do úspěšné obchodní spolupráce. S Mölnlycke již byly projednány další iniciativy v oblasti udržitelnosti a my si vážíme takového podnikání, které je v souladu s naším obchodním přístupem.“

Marc Bach Spangsberg Sørensen, Global Head of Program Management at Scan Global Logistics, pokračuje:

„Jsme odhodláni rozšiřovat portfolio relevantních produktů nabízených našim zákazníkům v neustále se měnícím světě. Prostřednictvím strategické spolupráce prosazujeme agendu pro alternativní typy paliv, čímž přispíváme k dlouhodobému přechodu na řešení dopravy s nízkými emisemi.“

Ústředním bodem této spolupráce je schopnost poskytovat zákazníkům, jako je Mölnlycke, dostupné, měřitelné a připravené produkty, které usnadňují snižování emisí skleníkových plynů. Využitím biopaliv pro námořní přepravu se SGL zaměřuje na poskytování ekologických a ekonomických výhod prostřednictvím nákladově efektivních cenových struktur.

Partnerství jako hnací síla pozitivní změny

Martin Andersen, Global Head of Sustainability & ESG at Scan Global Logistics, je nadšený z kolektivní odvahy mezi společnostmi, které budou podporovat poptávku po oceánských biopalivech a skutečném snižování emisí:

„Je prvořadé a povznášející vidět odpovědné společnosti řídit svou cestu dekarbonizace. Je to výzva, ale my všichni musíme přispívat a podporovat se navzájem spoluprací napříč průmyslovými odvětvími a dodavatelskými řetězci, což je zásadní pro dosažení pokroku. Okno pro smysluplnou změnu se zavírá; nyní je čas prosadit kolektivní odvahu k nízkouhlíkové budoucnosti.“

Závěrem lze říci, že toto partnerství pro oceánská biopaliva představuje pozitivní krok směrem k nízkouhlíkové logistice.

Při procházení složitostí moderní logistiky slouží podobné spolupráce jako příklady optimismu a dláždí cestu k udržitelnější budoucnosti tohoto odvětví.

Vstupujete na stránky, které jsou určeny zdravotnickým odborníkům a nikoliv laické veřejnosti.

Kliknutím na tlačítko “Rozumím” potvrzujete, že jste odborníkem ve smyslu §2a Zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, ve znění pozdějších předpisů, čili osobou oprávněnou předepisovat léčivé přípravky nebo osobou oprávněnou léčivé přípravky vydávat. Berete na vědomí, že informace obsažené dále na těchto stránkách nejsou určeny laické veřejnosti, nýbrž zdravotnickým odborníkům, a to se všemi riziky a důsledky z toho plynoucími pro laickou veřejnost.

Rozumím