Spojili jsme síly s Ondine: nový milník v boji proti infekcím

Ondine Biomedical Inc., kanadská společnost zabývající se biologickými vědami, je průkopníkem léčby ve světlem aktivovaných antimikrobiálních látek. Tato spolupráce přinese technologii nosní dekolonizace Ondine Steriwave® na trhy Spojeného království, EU a Středního východu.

Jedná se o významný milník v boji proti infekcím spojeným se zdravotní péčí (HAI) a rostoucí hrozbě antimikrobiální rezistence (AMR), protože Steriwave bezpečně snižuje nemocniční infekce, aniž by generoval antimikrobiální rezistenci. Steriwave, neantibiotická, světlem aktivovaná nosní dekolonizační terapie. Byla klinicky prokázána ke snížení škodlivých patogenů v nosních průchodech, což bývá častým zdrojem HAI a bohužel také příčinou vyšší úmrtnosti.

Mölnlycke začlení Steriwave jako klíčový produkt do svého portfolia kontroly infekcí, čímž rozšíří svou nabídku produktů se zaměřením na prevenci HAI a snížení AMR. Distribuce bude zahájena ve Spojeném království ve 4. čtvrtletí 2024, po ní bude v roce 2025 následovat expanze do regionů EU a Středního východu s využitím rozsáhlé přítomnosti společnosti Mölnlycke na trhu, aby se v konečném důsledku rozšířil dopad této inovativní technologie v celosvětovém měřítku. Mölnlycke bude stát v čele prodejních a marketingových aktivit ve Spojeném království, EU a na Středním východě.

HAI stále zůstávají kritickým problémem na celém světě. Spotřebovávají přibližně 6 % rozpočtů evropského veřejného sektoru a mají za následek značné náklady a co hůře, možně odvratitelná úmrtí. Zejména pooperační infekce prodlužují dobu zotavení a často vyžadují prodlouženou léčbu antibiotiky. Steriwave používá patentovaný světlem aktivovaný prostředek k rychlému odstranění patogenů způsobujících infekci v jediném 5minutovém ošetření. Proces funguje tak rychle, že patogeny nemají možnost vyvinout si rezistenci, což z něj činí účinnou alternativu antibiotik. Nemocnice, které používají Steriwave, hlásily vysokou úroveň spolupráce personálu a pacientů. Steriwave se také osvědčil jako vysoce účinný proti patogenům odolným vůči lékům.

Studie také ukázaly, že Steriwave je vysoce účinný (> 99,99 % zabíjí za 20 sekund) proti patogenům se středně rezistentním vůči léčivům (MDR) a značně rezistentními vůči léčivům (XDR).

Vstupujete na stránky, které jsou určeny zdravotnickým odborníkům a nikoliv laické veřejnosti.

Kliknutím na tlačítko “Rozumím” potvrzujete, že jste odborníkem ve smyslu §2a Zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, ve znění pozdějších předpisů, čili osobou oprávněnou předepisovat léčivé přípravky nebo osobou oprávněnou léčivé přípravky vydávat. Berete na vědomí, že informace obsažené dále na těchto stránkách nejsou určeny laické veřejnosti, nýbrž zdravotnickým odborníkům, a to se všemi riziky a důsledky z toho plynoucími pro laickou veřejnost.

Rozumím