V Mölnlycke vytváříme udržitelnou budoucnost i díky zaváděním certifikací

  • Certifikace ISCC: v současné době má certifikaci ISCC 11 % našeho sortimentu roušek a sad vyráběných ve Waremme; A naším cílem je toto číslo ještě zvýšit

  • Certifikace FSC: abychom zajistili, že naše obaly získáváme z odpovědných zdrojů

Představujeme si budoucnost, kde se lidé těší optimálnímu zdraví a pohodě, kde zdravotnické systémy fungují efektivně a odpovědně, a to s minimálními náklady na životní prostředí a s pozitivním dopadem na společnost jako celek.

K dosažení této vize, čili udržitelné zdravotní péče, je nutný holistický přístup, který zohledňuje environmentální, sociální a ekonomické aspekty poskytování péče. Tato vize je hnacím motorem přísného hodnocení našeho produktového portfolia s ohledem na tyto klíčové aspekty a našeho neustálého úsilí o zlepšování, aniž bychom ohrozili bezpečnost a kvalitu našich produktů.

Neustále inovujeme s cílem nabízet našim zákazníkům nejudržitelnější řešení a přitom nesnižovat bezpečnost a kvalitu našich produktů.

Perspektiva životního cyklu je důležitým základem pro práci společnosti Mölnlycke na zlepšování udržitelnosti. Zajišťuje, že bereme v úvahu celý dopad výrobku nebo služby, od surovin až po hotový výrobek, během používání a na konci životnosti.

Naše stanovisko k hodnocení životního cyklu

Výhody hodnocení životního cyklu jsou dvojí:

  • Poskytují informace pro interní rozhodování. Zaměřují se na oblasti s největším dopadem a nezpůsobují nezamýšlené negativní dopady, čímž zajišťují nejlepší cestu pro inovace směrem k udržitelnému řešení, které vyžadují naši zákazníci i interní správa.

  • Pokud jsou prováděny na vysoké a konzistentní úrovni, umožňují zákazníkům přesněji odrážet jejich dopad na životní prostředí.

Naše společnost Mölnlycke rozděluje své produktové portfolio do následujících tří kategorií, aby odrážela rizika a příležitosti udržitelnosti.

  • „Přední řešení“ jsou řešení, která nabízejí zákazníkům významné výhody z hlediska udržitelnosti.

  • „Performers“ jsou řešení, která splňují potřeby zákazníků a pacientů společnosti Mölnlycke.

  • „Transitioners“ jsou řešení, která mají známá současná nebo budoucí rizika udržitelnosti v souladu s předpisy nebo obavami vznesenými zúčastněnými stranami, jako jsou zákazníci, nevládní organizace a veřejné skupiny.

Informace z analýzy portfolia slouží k podpoře plánování produktového portfolia prostřednictvím marketingových a inovačních procesů společnosti. Pomáhá také společnosti oslovit zákazníky se zaměřením na udržitelnost.

"Zapojení do hodnocení udržitelného produktového portfolia (SPPA) nám poskytuje hluboké porozumění udržitelnosti zakotvené v našem portfoliu. To nám nejen umožňuje vést zákazníky k udržitelným volbám, ale také obohacuje naše poznatky o neustálém vývoji odolných a udržitelných řešení." Erik van Campenhout Obchodní ředitel EMEA/APAC/ Global Business. Vývoj a globální marketing, Antiseptika

Vstupujete na stránky, které jsou určeny zdravotnickým odborníkům a nikoliv laické veřejnosti.

Kliknutím na tlačítko “Rozumím” potvrzujete, že jste odborníkem ve smyslu §2a Zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, ve znění pozdějších předpisů, čili osobou oprávněnou předepisovat léčivé přípravky nebo osobou oprávněnou léčivé přípravky vydávat. Berete na vědomí, že informace obsažené dále na těchto stránkách nejsou určeny laické veřejnosti, nýbrž zdravotnickým odborníkům, a to se všemi riziky a důsledky z toho plynoucími pro laickou veřejnost.

Rozumím